Krachttraining met personal trainer

Krachttraining

Voor alle leeftijden en elk niveau maken wij een op maat gemaakt programma

Onze krachttrainingen bestaan uit een mix van klassieke en functionele krachttraining oefeningen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Klassieke krachttraining

Met de traditionele krachttraining richten de oefeningen zich op het vergroten van het spiermassa en kracht en zijn gebaseerd op de principes als progressieve overbelasting en specifieke herhalingen of sets.

Functionele krachttraining

De functionele krachttraining richt zich meer op het ontwikkelen van kracht die direct toepasbaar is in alledaagse activiteiten. Daarnaast wordt er ten op zichtte van klassieke krachttraining, waar veel wordt gericht op geïsoleerde spiergroepen, omvat functionele krachttraining meer oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijkertijd activeren en waarin ook de coördinatie, stabiliteit en mobiliteit worden getraind.

Wij zijn er van overtuigd zijn dat een goede mix van deze type trainingen het meest optimaal is en voor elke doelgroep en leeftijd geschikt is. Afhankelijk van jouw doelen, stellen we een programma samen, waarin we zorgvuldig kijken welke oefeningen bijdragen aan meer kracht en beter bewegen. Daarnaast dragen we graag bij aan een goede portie plezier en energie, want bewegen mag ook gewoon leuk zijn!

Met een uitgebalanceerd trainingsplan kan iedereen stap voor stap de voordelen van krachttraining ervaren.

Krachttraining kleine sportschool Groningen

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met mij op!

Neem contact met mij op

Voordelen van krachttraining voor jou

In onze personal training sessies staat krachttraining centraal, omdat het veel voordelen met zich mee brengt voor zowel fysieke gezondheid als algeheel welzijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Toename van spiermassa en kracht
Krachttraining helpt bij het opbouwen van spiermassa en het vergroten van de kracht van de spieren. Dit is gunstig voor dagelijkse activiteiten, sportprestaties en algemene functionaliteit.

2. Verbetering van de stofwisseling
Spierweefsel verbruikt meer energie dan vetweefsel, dus een toename van spiermassa kan de stofwisseling verhogen. Dit kan bijdragen aan een gezonder lichaamsgewicht en vetpercentage.

3. Versterken van de botten
Met krachttraining belast je naast je spieren ook je botten. Tijdens de training worden je spieren onder stress gezet door het tillen van bijvoorbeeld gewichten of het weerstaan van een weerstand. Maar ook je botten worden gestimuleerd, waardoor de botdichtheid kan vergroten. Hierdoor kan krachttraining bijdragen aan een verminderd risico op osteoporose en botbreuken.

4. Verbeteren van de lichaamshouding en mobiliteit
Door specifieke spiergroepen te versterken, kan krachttraining de lichaamshouding verbeteren en je stabiliteit en balans vergroten. Daarnaast is het bevorderlijk voor je bewegingsuitslagen, wat ten goede komt voor je algehele mobiliteit.

5. Vermindering van risico op chronische ziekten
Regelmatige krachttraining kan het risico op verschillende chronische ziekten verminderen, waaronder hart en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk (hypertensie), artrose, depressie en angst.

6. Mentale kracht
Krachttraining kan de stemming verbeteren en stress verminderen. Dit komt door onder andere de productie van endorfines die door de training worden gestimuleerd en die bijdragen aan een goed gevoel. Maar je zult ook merken dat je sterker wordt en vooruitgang boekt, wat bijdraagt aan een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen. Daarnaast kun je je tijdens de trainingen de rest even vergeten en je alleen daar op focussen, wat veel mensen ook als een vorm van ontspanning ervaren.